ANUNȚ: Lansarea concursului pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri Antreprenoriat social: mai aproape de oameni, natură și comunitate

ANUNȚ: Lansarea concursului pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri Antreprenoriat social: mai aproape de oameni, natură și comunitate

Anunțul în engleză poate fi accesat aici.

Cunoști antreprenori/antreprenoare sociale, inițiative de afacere sociale interesante care aduc efecte pozitive asupra societății și / sau asupra mediului? Scrie și promovează aceste subiecte ca oamenii să-i cunoască!

Participă la concursul pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri, promovează subiecte de antreprenoriat social, prezintă-i pe eroii tăi publicului larg și câștigă un premiu!

Cum să aplici

 • Scrie și trimite un articol, reportaj fotografic, imagini, blog, videoclip sau orice conținut multimedia axat pe povestea unei persoane care creează diferențe pozitive pentru mediu și comunitatea sa, în special pentru cei defavorizați, cu ideile lor de antreprenoriat social;
 • Fiecare concurent poate depune maximum 2 (două) lucrări proprii;
 • Articole, videoclipuri, vlogguri și postări de blog de maximum 1700 de cuvinte sau până la 07 minute de video / audio;
 • Materialele trebuie publicate / difuzate / postate inițial între 25 martie 2021 și 25 mai 2021;
 • Temele prioritare ale anului 2021 sunt (1) femei în antreprenoriat social, (2) locurile de muncă pentru tinerii defavorizați, (3) ecologia și durabilitatea mediului, (4) antreprenoriatul social și impactul acestuia în dezvoltarea comunităților rurale;
 • Completează și expediază formularul de aplicare până la data de 25 mai 2021.

Premii

Cele mai bune două lucrări la fiecare categorie (Video, Audio, Scris) vor beneficia de premii bănești (locul I – 1000 euro, locul II – 500 euro, inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut)

Prizes

Categoria 1: Video

Cele mai bune 5 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

Locul 3: 200 euro

2 premii de încurajare: 100 euro/fiecare

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Categoria 2: Audio

Cele mai bune 5 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

Locul 3: 200 euro

2 premii de încurajare: 100 euro/fiecare

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Categoria 3: presa scrisă

Cele mai bune 5 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

Locul 3: 200 euro

2 premii de încurajare: 100 euro/fiecare

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Cine poate aplica

Jurnaliști, bloggeri, vloggeri sau alte persoane care își publică lucrările în mass-media națională/locală, inclusiv televiziune, online și presa scrisă, vlog-uri și blog-uri.

Cerințe tehnice

Materialele trebuie să fie în limba română sau în limba minorităților naționale (cu traducere / subtitrări în limba română)

Dacă materialul este publicat online, include link-ul URL direct în formularul de aplicare. Linkul trebuie să fie activ până la 31.12.2021.

Eligibilitate și alte criterii

Relevanţa materialului

 • Relevanța subiectelor tratate;
 • Nivelul de acoperire a temelor de antreprenoriat social în Moldova;
 • Prezentarea temei antreprenoriatului social publicului într-un mod proaspăt / inovator;
 • Incorporarea studiilor de caz sau a citatelor de la prima sursă etc.

Conformitatea materialului cu standardele jurnalistice:

 • Precizia cercetării temei
 • Balanța de opinii
 • Onestitate și fiabilitate
 • Nediscriminare
 • Simplitate
 • Acoperirea poveștii eroului / eroinei și impactul afacerii sale sociale

Criterii suplimentare care vor fi evaluate *:

* Punctele referitoare la următoarele criterii nu vor fi decisive, dar vor constitui un avantaj:

 • Impact – numărul de persoane care au accesat/vizualizat materialul cel puțin o dată;
 • Inteligența emoțională din cadrul materialului scris / video – abilitatea autorului de a înțelege, utiliza și gestiona emoțiile într-un mod pozitiv pentru a reduce stresul, a comunica eficient, a empatiza cu alții, a depăși problemele și a rezolva conflictele;
 • follow-up (dacă sunt disponibile, vă rugăm să trimiteți o dovadă împreună cu cererea dvs.) – acoperire suplimentară a subiectului în mass-media pe baza rezultatelor publicației.

Juriul va evalua fiecare criteriu de la 1 la 10 și va lua decizia finală până la 08 iunie 2021. Cel mai bun material va fi determinat de numărul de puncte acumulate.

Câștigătorii vor fi invitați la ceremonia de decernare a premiilor. Data acesteia va fi comunicată mai târziu.

Procedura de prezentare a dosarului:

 • Completează și expediază Formularul de aplicare, care va conține link-ul către articolul, reportajul fotografic, imagini, blog, videoclip sau orice conținut multimedia
 • În cazul în care materialele nu sunt plasate online, pot fi transmise la adresa de e-mail: info.ong.contact@gmail.com cu subiectul: „Concurs pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri”.

Asistență pentru aplicanți

Expediați întrebări de clarificare până la 20 aprilie 2021 prin email: info.ong.contact@gmail.com sau la telefon 069749924, persoana de contact Elena Nofit.

23 aprilie 2021, va fi organizată Sesiunea on-line de informare pentru persoanele interesate.

Doritorii de a participa la sesiunea de informare, pot completa și expedia Formularul de înregistrare, până la data de 22 aprilie 2021.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 25 mai 2021.

Drepturi de autor

Proiectul „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerior antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina” (EUnlocking), susținut de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Youth, își rezervă dreptul de a publica o parte sau toate materialele intrate în concurs pentru a promova concursul „Antreprenoriatul social: mai aproape de oameni, natură și comunitate” pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri.

Concursul este desfășurat în cadrul Proiectului EUnlocking care contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.

EUnlocking este implementat de Institutul Gustav Stresemann e.V. (GSI) (Germania), Egalite International (Ucraina), organizația AXA Management Consulting (Moldova), Asociația ECO-RAZENI (Moldova), Centrul Național de Asistență și Informare pentru ONG-urile din Moldova „CONTACT” (Moldova) și „Pro NGO ! e.V „(Germania).